Cariniki našli 13 ton tobaka

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ladja iz Kitajske je v Koper prepeljala skoraj 13 ton tobaka, skritega v zabojniku med torbami. Iz te količine tobaka bi lahko izdelali več kot 12 milijonov cigaret.
Oglej si celoten članek

"Cariniki v koprskem pristanišču so konec avgusta 2010 opravili analizo tveganja za zabojnike na tovorni ladji, ki je priplula iz Kitajske. Med 1734 zabojniki, ki jih je ladja raztovorila v Kopru, so jih 17 določili za podrobnejšo kontrolo. 1. septembra 2010 so vse pregledali z mobilnim rentgenom. Ob pregledovanju posnetkov so cariniki na enem opazili nepravilnosti, ki so nakazovale možnost tihotapljenja," so sporočili s Carinske uprave RS.

Fotografije pretihotapljenega tobaka si lahko ogledate v galeriji.

Odločili so se, da pošiljko še fizično pregledajo, in med pregledom ugotovili, da so bile prijavljene torbe samo v prvih vrstah, za njimi pa so našli neprijavljen tobak za kajenje. Izkazalo se je, da so v Slovenijo poskušali pretihotapiti 12.880 kilogramov tobaka. Iz te količine bi lahko izdelali več kot 12 milijonov cigaret.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.