Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Cariniki našli 13 ton tobaka

1/3
Žurnal24 main
Ladja iz Kitajske je v Koper prepeljala skoraj 13 ton tobaka, skritega v zabojniku med torbami. Iz te količine tobaka bi lahko izdelali več kot 12 milijonov cigaret.

"Cariniki v koprskem pristanišču so konec avgusta 2010 opravili analizo tveganja za zabojnike na tovorni ladji, ki je priplula iz Kitajske. Med 1734 zabojniki, ki jih je ladja raztovorila v Kopru, so jih 17 določili za podrobnejšo kontrolo. 1. septembra 2010 so vse pregledali z mobilnim rentgenom. Ob pregledovanju posnetkov so cariniki na enem opazili nepravilnosti, ki so nakazovale možnost tihotapljenja," so sporočili s Carinske uprave RS.

Fotografije pretihotapljenega tobaka si lahko ogledate v galeriji.

Odločili so se, da pošiljko še fizično pregledajo, in med pregledom ugotovili, da so bile prijavljene torbe samo v prvih vrstah, za njimi pa so našli neprijavljen tobak za kajenje. Izkazalo se je, da so v Slovenijo poskušali pretihotapiti 12.880 kilogramov tobaka. Iz te količine bi lahko izdelali več kot 12 milijonov cigaret.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.