Čas za menjavo

Foto: Žurnal24 Pirnat v Klemenčiču vidi izjemnega strokovnjaka za človekove pravice in prepreče
Predlog. Goran Klemenčič namesto Draga Kosa.
Oglej si celoten članek

Kandidat. “Ne komentiram,” državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve v odhodu Goran Klemenčič odgovarja, zakaj se želi potegovati za položaja predsednika protikorupcijske komisije.

Klemenčič prosil za mnenje
Po naših informacijah je Klemenčič najmanj tri ugledne pravnike in ekonomiste sam prosil za mnenje o tem, ali naj kandidira za naslednika Draga Kosa.

Čas je, da se vodenje komisije menja. Predvsem je treba krepiti pristojnosti komisije in doseči, da ta z mnenji o korupciji ne opleta vsepovprek,” meni dekan ljubljanske pravne fakultete Rajko Pirnat, ki Klemenčičevo morebitno kandidaturo podpira.

Čaka ga lažje delo
Drago Kos, ki bo predsedovanje komisije nasledniku predal konec septembra, se za vnovičen mandat ne more več potegovati. “Kdorkoli že bo predsednik, bo moral delo prilagoditi novim predpisom, ki bodo urejali področje. Čaka ga bistveno lažje delo, saj bodo pristojnosti komisije izrazito jasne,” pravi Kos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.