Slovenija
4 ogledov

Čas za menjavo

Pirnat v Klemenčiču vidi izjemnega strokovnjaka za človekove pravice in prepreče Žurnal24 main
Predlog. Goran Klemenčič namesto Draga Kosa.

Kandidat. “Ne komentiram,” državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve v odhodu Goran Klemenčič odgovarja, zakaj se želi potegovati za položaja predsednika protikorupcijske komisije.

Klemenčič prosil za mnenje
Po naših informacijah je Klemenčič najmanj tri ugledne pravnike in ekonomiste sam prosil za mnenje o tem, ali naj kandidira za naslednika Draga Kosa.

Čas je, da se vodenje komisije menja. Predvsem je treba krepiti pristojnosti komisije in doseči, da ta z mnenji o korupciji ne opleta vsepovprek,” meni dekan ljubljanske pravne fakultete Rajko Pirnat, ki Klemenčičevo morebitno kandidaturo podpira.

Čaka ga lažje delo
Drago Kos, ki bo predsedovanje komisije nasledniku predal konec septembra, se za vnovičen mandat ne more več potegovati. “Kdorkoli že bo predsednik, bo moral delo prilagoditi novim predpisom, ki bodo urejali področje. Čaka ga bistveno lažje delo, saj bodo pristojnosti komisije izrazito jasne,” pravi Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.