Časovno stiskanje Teša

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Zaostrovanje. Teš ni izpolnil niti ene zahteve, zato je koalicija ustavila zakon o poroštvu za šesti blok.
Oglej si celoten članek

Dogovor. Odbor za finance bo danes najverjetneje potrdil, da se odločanje o zakonu za poroštvo za šesti blok Termoelektrane Šoštanj (Teš) začasno ustavi. Kaj je razlog za tak predlog, ki so ga včeraj vložili koalicijski poslanci, minister Janez Šušteršič včeraj okoli 15. ure, ko se je mudil na Gospodarski zbornici Slovenije, še ni bil seznanjen. Prav tako razlogov ni poznal predlagatelj zakona Borut Meh (SD).

Teš: Se še pogajamo

So pa nato iz poslanske skupine SDS pojasnili, da Teš še ni izpolnil zahtev, saj državnemu zboru še ni posredoval informacije o tem, da je znižal vrednost projekta, izpogajal končno vrednost in s Premogovnikom Velenje (PV) sklenil pogodbo o dolgoročni dobavi lignita po že določeni maksimalni ceni. Poslanci še vedno čakajo tudi zagotovilo, da bo projekt končan po terminskem načrtu, da bo investitor zagotovil vse pogoje za doseganje ustrezne donosnosti projekta in da bo omejitev izpustov ogljikovega dioksida skladna z investicijskim programom. “Pogajanja z Alstomom o končni ceni in podaljšanju roka za pridobitev poroštva še tečejo,” so dopoldne pred zapletom 
trdili v Tešu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.