Slovenija
1 ogledov

Časovno stiskanje Teša

teš mediaspeed
Zaostrovanje. Teš ni izpolnil niti ene zahteve, zato je koalicija ustavila zakon o poroštvu za šesti blok.

Dogovor. Odbor za finance bo danes najverjetneje potrdil, da se odločanje o zakonu za poroštvo za šesti blok Termoelektrane Šoštanj (Teš) začasno ustavi. Kaj je razlog za tak predlog, ki so ga včeraj vložili koalicijski poslanci, minister Janez Šušteršič včeraj okoli 15. ure, ko se je mudil na Gospodarski zbornici Slovenije, še ni bil seznanjen. Prav tako razlogov ni poznal predlagatelj zakona Borut Meh (SD).

Teš: Se še pogajamo

So pa nato iz poslanske skupine SDS pojasnili, da Teš še ni izpolnil zahtev, saj državnemu zboru še ni posredoval informacije o tem, da je znižal vrednost projekta, izpogajal končno vrednost in s Premogovnikom Velenje (PV) sklenil pogodbo o dolgoročni dobavi lignita po že določeni maksimalni ceni. Poslanci še vedno čakajo tudi zagotovilo, da bo projekt končan po terminskem načrtu, da bo investitor zagotovil vse pogoje za doseganje ustrezne donosnosti projekta in da bo omejitev izpustov ogljikovega dioksida skladna z investicijskim programom. “Pogajanja z Alstomom o končni ceni in podaljšanju roka za pridobitev poroštva še tečejo,” so dopoldne pred zapletom 
trdili v Tešu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.