Če ga ne bi poklical prijatelj, bi najbrž umrl pod Kokrškim sedlom

Foto: MNZ reševanje, gore, policisti Foto: Marko Bručan akcija reševanja pogrešanega
Kamniški gorski reševalci so imeli včeraj popoldne in ponoči zahtevno nalogo. Nekaj pred peto popoldan so bili obveščeni, da njihovo pomoč potrebuje izgubljeni in ponesrečeni planinec, kje se nahaja, niso vedeli, zaradi megle pa jim pri reševanju ni mogel pomagati helikopter, poroča kamnik.info.
Oglej si celoten članek

Ljubljančan je padel in izgubil zavest, ko se je prišel k zavesti pa ni mogel poklicati na pomoč, saj se je njegov telefon poškodoval bralnik prstnih odtisov. Imel je veliko srečo, da ga je kmalu potem poklical prijatelj, ki mu je lahko povedal, da potrebuje pomoč.

Šele okrog desetih zvečer so ga našli pod Kokrškim sedlom, potem ko so najprej našli njegovo pohodno palico, šele okrog enih pa so ga prinesli v dolino in predali reševalcem.

Če ga ne bi našli, bi zelo verjetno zmrznil, saj je nočna temperatura v hribih precej pod lediščem.

Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:01 20. November 2020.

    drugič v dvoje

  • MS
    14:47 20. November 2020.

    Je rekel kavč-kreten duc1

  • 14:33 20. November 2020.

    IN KAJ POTEM,DOMA NAJ BO.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.