"Če je to kriza, potem naj kar traja"

Foto: Jože Ovnik Odvržena hrana Foto: Jože Ovnik Odvržena hrana Foto: Jože Ovnik Odvržena hrana Foto: Jože Ovnik Odvržena hrana
Zgrožen občan: "Če je to kriza, potem naj kar traja." Rdeči križ: "Takšno ravnanje ostro obsojamo."
Oglej si celoten članek

Občan Trbovelj je na ulici opazil hrano, ki je namenjena socialno šibkim in jo v Trbovljah deli Rdeči križ. Hrana, razmetana po tleh, ga je pretresla, zato je prizor fotografiral in poslal na Rdeči križ. Pod fotografijami, ki jih je objavil tudi na socialnem omrežju, je zapisal: "Če je to kriza, potem naj kar traja."

Z Rdečega križa so nam sporočili, da so stopili v stik s fotografom, v kontakt pa so stopili tudi z nekaterimi posamezniki, ki bi jim lahko pomagali razjasniti okoliščine.

Početje ostro obsojajo

Dogodek je pretresel tudi Območno združenje Rdečega križa v Trbovljah, saj je hrano nekaj dni pred tem, ko jo je na ulici našel občan, prejelo manjše število socialno ogroženih posameznikov in družin. "Vsi omenjeni živijo v velikem materialnem pomanjkanju, zato težko razumemo, kako je bila hrana odvržena štiri dni po sami delitvi pomoči."

 Tovrstno početje na Rdečem križu ostro obsojajo, še zlasti zato, ker prejemnike pomoči obravnavajo individualno in vsak prejemnik lahko izdelek, ki ga ne uporablja, pusti v skladišču in hrano prejme nekdo drug.

Vse več pomoči potrebnih

Rdeči križ Slovenije je sicer v lanskem letu v obliki hrane pomagal več kot 150 tisoč prejemnikom pomoči. Količine hrane so omejene, število prejemnikov pomoči pa se ne zmanjšuje. V lanskem letu so na vseh nivojih delovanja razdelil skoraj tri tisoč ton hrane, 207,2 tone higienskih pripomočkov in 430 ton oblačil in obutve.

V neposredno izvajanje programov na področju socialne dejavnosti je bilo vključenih 7.358 prostovoljcev, ki so opravili več kot 338.100 prostovoljnih ur, so nam še sporočili z Rdečega križa.

Če imate tudi vi kakšno zgodbo, nam lahko to pošljete prek spodnjega obrazca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 18:10 12. Oktober 2013.

    ja, takšni, ki pomoč dobivajo, ne znajo kuhati...oni bi jedli samo zrezke, pomfri, pice...kuhanje jim je španska vas...ampak, jamrajo pa...

  • 14:36 8. Oktober 2013.

    Zato pa tistim, ki pošteno in pridno delajo, vzamejo še otroške dodatke za 4 otroke...<br />Nauk: V tej državi se …

  • 22:10 29. Avgust 2013.

    ja, to pa je Velika Neumnost Ljudi , Kar Kaže, da se Bo Kriza Samo še Stopnjevala !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.