Slovenija
52 ogledov

"Če je to kriza, potem naj kar traja"

Odvržena hrana
1/4
Jože Ovnik
Zgrožen občan: "Če je to kriza, potem naj kar traja." Rdeči križ: "Takšno ravnanje ostro obsojamo."

Občan Trbovelj je na ulici opazil hrano, ki je namenjena socialno šibkim in jo v Trbovljah deli Rdeči križ. Hrana, razmetana po tleh, ga je pretresla, zato je prizor fotografiral in poslal na Rdeči križ. Pod fotografijami, ki jih je objavil tudi na socialnem omrežju, je zapisal: "Če je to kriza, potem naj kar traja."

Z Rdečega križa so nam sporočili, da so stopili v stik s fotografom, v kontakt pa so stopili tudi z nekaterimi posamezniki, ki bi jim lahko pomagali razjasniti okoliščine.

Početje ostro obsojajo

Dogodek je pretresel tudi Območno združenje Rdečega križa v Trbovljah, saj je hrano nekaj dni pred tem, ko jo je na ulici našel občan, prejelo manjše število socialno ogroženih posameznikov in družin. "Vsi omenjeni živijo v velikem materialnem pomanjkanju, zato težko razumemo, kako je bila hrana odvržena štiri dni po sami delitvi pomoči."

 Tovrstno početje na Rdečem križu ostro obsojajo, še zlasti zato, ker prejemnike pomoči obravnavajo individualno in vsak prejemnik lahko izdelek, ki ga ne uporablja, pusti v skladišču in hrano prejme nekdo drug.

Vse več pomoči potrebnih

Rdeči križ Slovenije je sicer v lanskem letu v obliki hrane pomagal več kot 150 tisoč prejemnikom pomoči. Količine hrane so omejene, število prejemnikov pomoči pa se ne zmanjšuje. V lanskem letu so na vseh nivojih delovanja razdelil skoraj tri tisoč ton hrane, 207,2 tone higienskih pripomočkov in 430 ton oblačil in obutve.

V neposredno izvajanje programov na področju socialne dejavnosti je bilo vključenih 7.358 prostovoljcev, ki so opravili več kot 338.100 prostovoljnih ur, so nam še sporočili z Rdečega križa.

Če imate tudi vi kakšno zgodbo, nam lahko to pošljete prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 20
  • Dragica Omahna 18:10 12.oktober 2013.

    ja, takšni, ki pomoč dobivajo, ne znajo kuhati...oni bi jedli samo zrezke, pomfri, pice...kuhanje jim je španska vas...ampak, jamrajo pa...

  • feferon 14:36 08.oktober 2013.

    Zato pa tistim, ki pošteno in pridno delajo, vzamejo še otroške dodatke za 4 otroke...Nauk: V tej državi se moraš delati reveža, kimat politikom in boš dobro prišel skozi....

  • Boschtjan Zupanchich 22:10 29.avgust 2013.

    ja, to pa je Velika Neumnost Ljudi , Kar Kaže, da se Bo Kriza Samo še Stopnjevala !!!