Če Slovenci ne dajo Todoriću, da Todorić Slovencem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Konzum, trgovski del Agrokorja, bi lastnik Ivica Todorić za primerno ceno prodal Mercatorju. Združitev Mercatorja in Konzuma Agrokorja je dobra zgodba za celotno regijo, je prepričan.
Oglej si celoten članek

Združitev Mercatorja in Konzuma Agrokorja je dobra zgodba za celotno regijo, je za Jutarnji list povedal Ivica Todorić, predsednik uprave in večinski lastnik hrvaškega koncerna Agrokor, katerega trgovski del je Konzum. Združitev ne bi bila dobra samo za družbi in njune dobavitelje, temveč tudi za obe državi.

V Agrokorju so že zdavnaj dojeli, da ne bo mogoče tekmovati z globalnimi tekmeci, če bodo ostali zgolj na Hrvaškem, je za hrvaški Jutarnji list pojasnil Todorić. Zato so nekatera od njihovih podjetij začela poslovati v drugih državah v regiji, kjer so že postala vodilna. Sicer je Agrokor poleg države največji delodajalec na Hrvaškem - zaposluje 40 tisoč ljudi.

Prodaja bi predolgo trajala, uspeh pa ni bil zagotovljen

Potem ko se jim s konzorcijem prodajalcev ni uspelo dogovoriti ničesar, so 7. februarja umaknili ponudbo za odkup 52,10-odstotnega deleža Mercatorja, ker so menili, da bi postopek prodaje lahko trajal še zelo dolgo, pri čemer možnost uspeha pod zadovoljivimi pogoji ni zagotovljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:33 18. Februar 2012.

    odlično si tole povedal.

  • 17:07 18. Februar 2012.

    Oz. naj slovenci odplačajo Konzumove dolgove.

  • 15:11 18. Februar 2012.

    Ali z drugimi besedami, če vas ne morem nategnit pri nakupu, vsa bom pa pri prodaji :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.