Slovenija
20 ogledov

Če Slovenci ne dajo Todoriću, da Todorić Slovencem

Todorić je 2009 nekaj slovenskih novinarjev nad delom imperija popeljal s heliko Žurnal24 main
Konzum, trgovski del Agrokorja, bi lastnik Ivica Todorić za primerno ceno prodal Mercatorju. Združitev Mercatorja in Konzuma Agrokorja je dobra zgodba za celotno regijo, je prepričan.

Združitev Mercatorja in Konzuma Agrokorja je dobra zgodba za celotno regijo, je za Jutarnji list povedal Ivica Todorić, predsednik uprave in večinski lastnik hrvaškega koncerna Agrokor, katerega trgovski del je Konzum. Združitev ne bi bila dobra samo za družbi in njune dobavitelje, temveč tudi za obe državi.

V Agrokorju so že zdavnaj dojeli, da ne bo mogoče tekmovati z globalnimi tekmeci, če bodo ostali zgolj na Hrvaškem, je za hrvaški Jutarnji list pojasnil Todorić. Zato so nekatera od njihovih podjetij začela poslovati v drugih državah v regiji, kjer so že postala vodilna. Sicer je Agrokor poleg države največji delodajalec na Hrvaškem - zaposluje 40 tisoč ljudi.

Prodaja bi predolgo trajala, uspeh pa ni bil zagotovljen

Potem ko se jim s konzorcijem prodajalcev ni uspelo dogovoriti ničesar, so 7. februarja umaknili ponudbo za odkup 52,10-odstotnega deleža Mercatorja, ker so menili, da bi postopek prodaje lahko trajal še zelo dolgo, pri čemer možnost uspeha pod zadovoljivimi pogoji ni zagotovljena.

Komentarjev 3
  • tralala 17:33 18.februar 2012.

    odlično si tole povedal.

  • KOJAK 17:07 18.februar 2012.

    Oz. naj slovenci odplačajo Konzumove dolgove.

  • allstarr111 15:11 18.februar 2012.

    Ali z drugimi besedami, če vas ne morem nategnit pri nakupu, vsa bom pa pri prodaji :)