Slovenija
19 ogledov

Tudi Šušteršič Mercatorja ne bi dal Agrokorju

šušteršič Suzana Kos
Glavni pogajalec Virantove liste Janez Šušteršič dvomi, da bi bil Agrokor najprimernejši kupec za Mercator. Trdi, da je bolje prodati najboljšega soseda pod ceno in transparentno kot pa Agrokorju.

Kot pravi Šušteršič, je bilo glede Agrokorja kar nekaj dvomov, tako glede vpliva na domačo živilsko industrijo kot glede tega, ali je podjetje sploh finančno sposobno izpeljati tak prevzem.

"To so resni dvomi in nadzorni svet jih je dolžen oceniti, preden se odloči za prodajo. O tem bi moral razpravljati tudi kak organ, recimo urad za konkurenco. Ne vem, ali so bile te ocene narejene, težko se opredelim do konkretnega posla. Ampak če se dvomi potrdijo, potem takšna prodaja ni upravičena," je dejal Šušteršič v pogovoru za sobotni Žurnal.

Dodal je, da je sicer logično, da se Mercator proda. Banka pa po njegovem mnenju ne more imeti takšnih naložb v svojem portfelju. "Lahko poskušamo najti drugega kupca za Mercator."

Na vprašanje, ali je potem bolje prodati Mercator pod ceno in transparentno kot Agrokorju, pa je odgovoril: "Seveda. Spet smo pri tem, da cena v teh časih ne more biti glavni kriterij."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.