Slovenija
11 ogledov

Agrokor umika ponudbo za Mercator

Mercator Nik Rovan
Ker bi bilo nadaljevanje postopka lahko škodljivo za obe podjetji, so v hrvaškem Agrokorju sprejeli odločitev, da umikajo ponudbo za nakup Mercatorja.

"Dolgotrajnost postopka nas je pripeljala do zaključka, da bi lahko celoten proces trajal še zelo dolgo časa in da nam možnost uresničitve transakcije pod zadovoljivimi pogoji ni zagotovljena. Po našem mnenju bi to lahko bilo škodljivo tako za naše podjetje kot tudi za Mercator, zato smo sprejeli odločitev, da umaknemo svojo ponudbo," so sporočili iz Agrokorja.

Včeraj so zato odpovedali pogodbo o ekskluzivnosti in umaknili svojo neobvezujočo ponudbo, s čimer se uradno umikajo iz procesa.

Agrokor je na javnem razpisu, ki ga je v imenu konzorcija prodajalcev vodila ING banka, 17. oktobra lani oddal nezavezujočo ponudbo za nakup 52,1 odstotka delnic poslovnega sistema Mercator. Konzorcij je 7. novembra lani izbral Agrokor za najboljšega ponudnika in začel ekskluzivna pogajanja o pogojih nakupa.

Čeprav so v času trajanja obdobja ekskluzivnosti s konzorcijem prodajalcev poskušali dogovoriti zadovoljive pogoje za nakup 52,1-odstotnega deleža Mercatorja, do današnjega dneva pri tem niso uspeli, zaključujejo v družbi.

Komentarjev 2
  • Vseslovensko Združenje Malih D 11:25 09.februar 2012.

    VIDEO REPORTAŽA z zadnje skupščine Pivovarne Laško – seznanitev s pogodbo o prodaji Mercatorja brez vsakršne možnosti vprašanj, razprave; zavrnjeni vsi predlogi za dokapitalizacijo, potrjen »pogodbeni koncern«, 30.01.2012 http://www.youtube.com/watch?v=KS7yN9J4JIs&feature;=player_embeddedNa 19. skupščini družbe Pivovarna Laško, d.d., je ...prikaži več predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), mag. Kristjan Verbič, zastopal 317 delničarjev s 44.186 delnicami/glasovi, ki so praktično brez izjeme podprli nasprotni predlog VZMD, vložen po sklicu skupščine, 6. 1. 2012. Omenjeni nasprotni predlog sicer ni bil predmet glasovanja, saj je Uprava Pivovarne Laško umaknila sklep pod točko 6b, potem ko Mercator ni objavil prevzemne ponudbe za Pivovarno Laško, po siceršnji objavi namere, dne 22. 12. 2011.Zato so strokovni sodelavci VZMD, posebej spričo zaskrbljujočih zaključkov analize Kupo-prodajne pogodbe za delnice Mercatorja, pripravili nov nasprotni predlog, ki

  • vladek 06:59 08.februar 2012.

    Če bi bilo to srbsko podjetje a ne hrvaško,bi ga takoj prodali,tako kot Fruktal