Slovenija
27 ogledov

Todorić pisal sindikatom

Mercator Nik Rovan
Ivica Todorić, prvi mož Agrokorja, na srečanje povabil predstavnike Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Neuradno: sindikati srečanje zavrnili.

Predsednik Agrokorja Ivica Todorić je sestanek predlagal za danes, in sicer zato, da "vas seznanimo z resničnim stanjem, našo vizijo Mercatorja kot enega najmočnejših trgovcev v srednji in vzhodni Evropi, predvsem pa želimo z vami spregovoriti o perspektivi, ki jo bodo s tem dobili zaposleni, ter garancijah, ki jih nudimo".

Že v vabilu pa je zagotovil, da v prihodnjih treh letih ne bo nihče odpuščen, da se bodo v tem obdobju prihodki delavcev celo zvišali in da se bodo z reprezentativnim sindikatom pogovarjali o kolektivni pogodbi.

Neuradno iz virov blizu Agrokora pa smo izvedeli, da sindikati niso zainteresirani za sestanek, tako da tega danes tudi ne bo.

Že zavrnili sestanek?

Pobuda za sestanek s svetom delavcev Mercatorja je sicer s strani Agrokorja prišla že novembra. Takrat so v svetu vabilo zavrnili, češ da se bodo o tej zadevi posvetovali z upravo Mercatorja.

Po neuradnih informacijah naj bi svet že zavrnil današnji sestanek. Nočejo se namreč sestati pred za jutri napovedanim protestom sindikatov.

Komentarjev 2
  • privat 17:34 20.december 2011.

    sej sama vlada ne bi pustila povečanje plač delavcem...kako pa bi bilo če bi delavec imel pravico do vsaj enega poštenega obroka!! Sindikati pa v tihi močni povezanosti z delodejalci...pustimo bedake sanjati..

  • TadeUs 12:48 19.december 2011.

    Ne bodite smešni in ne "streljajte" neumnih izjav lepo vas prosim. Višje plače za trgovce?! Že pred leti je šlo 300 milijonov bivšega tolarja v nič, ko je propadel predlog, da bi bile gospodične doma še ob nedeljah. Če si ...prikaži več kdo zasluži večje plače si jih fizični delavci na ulici, gradbinci itd. Sram naj vas bo, da si upate kaj takega sploh pomisliti.