Če želite glasovati iz tujine pohitite

Foto: Žurnal24
Čeželite glasovati po pošti iz tujine, morate to storiti danes.
Oglej si celoten članek

Državna volilna komisija je na več kot 50.000 naslovov v tujino poslala obvestila slovenskim državljanom, ki stalno prebivajo v tujini, o razpisanem referendumu in možnih načinih glasovanja.

Slovenci v tujini, lahko glasujejo na dan referenduma, ki bo 10.aprila na enem izmed 34 diplomatsko-konzularnih predstavništev in sicer od 9. in 17. ure po lokalnem času.

Glasovanje je možno tudi po pošti, vendar morajo ti željo volilci do danes sporočiti Državni volivni komisij. Vsi tisti, ki bodo želeli glasovati po pošti iz tujine, bodo na dom prejeli  volilno gradivo z glasovnico, ki ga morajo na pošto oddati najpozneje 9. aprila, upoštevale pa se bodo glasovnice, ki bodo prispele do 18. aprila do 12. ure.

Na dan referendum lahko glasujejo tudi izseljenci, ki bodo na dan referenduma in sicer na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije. Za takšno glasovanje pa se je treba prijaviti najpozneje 7. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.