Slovenija
0 ogledov

Če želite glasovati iz tujine pohitite

Žurnal24 main
Čeželite glasovati po pošti iz tujine, morate to storiti danes.

Državna volilna komisija je na več kot 50.000 naslovov v tujino poslala obvestila slovenskim državljanom, ki stalno prebivajo v tujini, o razpisanem referendumu in možnih načinih glasovanja.

Slovenci v tujini, lahko glasujejo na dan referenduma, ki bo 10.aprila na enem izmed 34 diplomatsko-konzularnih predstavništev in sicer od 9. in 17. ure po lokalnem času.

Glasovanje je možno tudi po pošti, vendar morajo ti željo volilci do danes sporočiti Državni volivni komisij. Vsi tisti, ki bodo želeli glasovati po pošti iz tujine, bodo na dom prejeli  volilno gradivo z glasovnico, ki ga morajo na pošto oddati najpozneje 9. aprila, upoštevale pa se bodo glasovnice, ki bodo prispele do 18. aprila do 12. ure.

Na dan referendum lahko glasujejo tudi izseljenci, ki bodo na dan referenduma in sicer na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije. Za takšno glasovanje pa se je treba prijaviti najpozneje 7. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.