Čebelarji opozarjajo pred pomori

Foto: Žurnal24 Sodelovanje kmeta in čebelarja je eden od pomembnejših dejavnikov za rezultate č
Čebele. Trenutno najnevarnejše obdobje. Pri uporabi FSS bodite pozorni na znak čebele v rdečem okvirju.
Oglej si celoten članek

 

Trenutno obdobje, ko vse cveti, je za čebele najnevarnejše, opozarja Marko Borko s Čebelarske zveze Slovenije. "Čebele namreč obiskujejo te cvetove, kjer lahko pridejo v stik s strupenimi sredstvi za zaščito rastlin," je pojasnil. Zato se zdaj po njegovih besedah ne sme uporabljati fitofarmacevtskih sredstev (FFS), nevarnih za čebele, "to pa so vsi insekticidi".

V izogib pomorom čebel
"Da ne bi bili več priča zastrupitvam čebel, čebelarji vse uporabnike FFS prosimo, naj te uporabljajo v skladu z načeli dobre kmetijske prakse in varstva okolja," je dejal Borko.

Pred uporabo FFS zato preberite navodila, kjer je tudi opozorilo, ali je sredstvo za čebele strupeno. Posebno bodite pozorni na znak čebele v rdečem okvirju. FFS uporabljajte v najnižjih priporočenih odmerkih, uporabljajte za čebele manj nevarne pripravke, škropite v večernih urah ali ponoči, pred škropljenjem pa pokosite podrast v sadovnjaku ali vinogradu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.