Čedalje več prepovedi blackberryjev

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Po tem, ko so mobilne telefone znamke Blackberry prepovedali v Savdski Arabiji, so se za enako potezo odločili tudi v Evropski komisiji.
Oglej si celoten članek

Savdska Arabija se je za blokado storitev na mobilnih aparatih znamke Blackberry odločila, ker "trenutno stanje ni v skladu z regulatornimi zahtevami". Težava naj bi spet bile domnevne varnostne grožnje.

Oktobra bodo sicer na blackberryjih prepovedali pošiljanje sporočil, elektronske pošte in brskanje po svetovnem spletu v Združenih arabskih emiratih. Menijo namreč, da so podatki s teh telefonov nemudoma poslani v tujino, "kjer jih obdeluje tuja, komercialna organizacija".

Tako v Savdski Arabiji kot v Združenih arabskih emiratih so blackberryji priljubljeni med poslovneži in med mladino, saj se z njihovo uporabo mnogi izogibajo pretiranemu nadzoru s strani države.

Evropska komisija na Apple in HTC
Za podobno potezo pa se je odločila tudi Evropska komisija, prav tako iz varnostnih in finančnih razlogov. 32 tisoč zaposlenih bo po novem uporabljalo mobilnike znamke Apple in HTC.

Vladam ne dopustijo nadzora
Blackberryji so sicer priljubljeni med menedžerji, ki si želijo varne komunikacije. Research in Motion (RIM) ima tukaj nadzor nad svojo mrežo, kar mnogim vladam ni všeč. Ustanovitelj in eden od izvršnih direktorjev RIM Mike Lazaridis je pred dnevi dejal, da bi s tem, ko bi omogočila vladam nadzor nad sporočili na mobilnikih, družba ogrozila svoj odnos s strankami. In kot še pravi, tega niso pripravljeni storiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.