"Ček je bil izročen in unovčen"

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Sojenje. Bivši direktor Aquaplusa ne ve, kdo je prejel ček za 40 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Rainer Wiedemann, nekdanji direktor podjetja Aquaplus, na včerajšnjem pričanju na Okrožnem sodišču v Kranju ni vedel, ali je Pavel Rupar osebno prejel ček za 40 tisoč evrov, sicer namenjen plačilu stroškov za projektno dokumentacijo komunalne infrastrukture in čistilne naprave v Tržiču. Je bil pa po njegovem vedenju ček izročen in tudi unovčen. Včerajšnjo pričo so sicer zaslišali prek mednarodne videokonference.

"Tega denarja ni videl!"

Ruparjev zagovornik Rok Petrič sledi tezi, da Rupar tega denarja nikoli ni videl. Predvideva, da je bil ček "namenjen plačilu provizije, ki jo je Aquaplusu zaračunal posrednik". Sojenje se bo nadaljevalo julija, ko naj bi zaslišali ključna akterja v pretoku denarja, posrednika Jurija Pintarja in prokurista Aquaplusa Geralda Loewa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:42 12. Junij 2012.

    Ubogi Rupar, spet ga po nedolžnem krivijo prejemanja podkupnine.<br />zanimivo in presenetlivo pa je, da je to že najmanj šest …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.