Slovenija
45 ogledov

"Ček je bil izročen in unovčen"

Sojenje Pavlu Ruparju Iztok Golob
Sojenje. Bivši direktor Aquaplusa ne ve, kdo je prejel ček za 40 tisoč evrov.

Rainer Wiedemann, nekdanji direktor podjetja Aquaplus, na včerajšnjem pričanju na Okrožnem sodišču v Kranju ni vedel, ali je Pavel Rupar osebno prejel ček za 40 tisoč evrov, sicer namenjen plačilu stroškov za projektno dokumentacijo komunalne infrastrukture in čistilne naprave v Tržiču. Je bil pa po njegovem vedenju ček izročen in tudi unovčen. Včerajšnjo pričo so sicer zaslišali prek mednarodne videokonference.

"Tega denarja ni videl!"

Ruparjev zagovornik Rok Petrič sledi tezi, da Rupar tega denarja nikoli ni videl. Predvideva, da je bil ček "namenjen plačilu provizije, ki jo je Aquaplusu zaračunal posrednik". Sojenje se bo nadaljevalo julija, ko naj bi zaslišali ključna akterja v pretoku denarja, posrednika Jurija Pintarja in prokurista Aquaplusa Geralda Loewa.

Komentarjev 1
  • Klemen Zec 18:42 12.junij 2012.

    Ubogi Rupar, spet ga po nedolžnem krivijo prejemanja podkupnine.zanimivo in presenetlivo pa je, da je to že najmanj šest krat, ko se pojavlja ista oseba za enako kaznivo dejanje ?sicer se pa ve kateri stranki Rupar pripada.kjer ...prikaži več je dim, je tudi ogenj