Ček z donacijo za NLB

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Pobudniki peticije za privatizacijo in depolitizacijo predstavnikom banke predali ček z donacijo.
Oglej si celoten članek

Pobudniki peticije za privatizacijo in depolitizacijo slovenskega gospodarstva bodo danes ob 13. uri pred službenim vhodom NLB na Trgu republike 2 predstavnikom NLB predali ček z donacijo.

"Ker poteka debata o privatizaciji, želimo izpostaviti, da se le ta ne more končati s 15 podjetji, ampak mora iti naprej, ter da je privatizacija bank ena ključnih težav naše družbe, kar se je pokazalo z dokapitalizacijami," je povedal Jaka Šoba, ki vodi zadnjo akcijo. "Sporočilo, ki ga bomo predali z donacijo, je, da sočustvujemo z zaposlenimi v banki, ker se morajo upogibati volji politike. Ni potrebno, da prosijo državni zbor, da preko davkov zbira denar za neumnosti, ki jih politika počne, zato smo denar z donacijo neposredno prinesli kar sami."

O privatizaciji tudi poslanci

Peticijo Za privatizacijo, za depolitizacijo! bo sicer danes obravnaval odbor državnega zbora za finance in monetarno politiko, na vprašanja o upravljanju državnega premoženaj pa bo v državnem zboru odgovarjal tudi predsednik vlade Miro Cerar. Finančno ministrstvo, ki ga vodi Dušan Mramor, je namreč pretekli teden vladi predalo osnutek strategije upravljanja državnih naložb. Osnutek je splošne narave in še ne opredeljuje, katera podjetja bodo prodali in katera ne.

Več jih je proti

Peticija proti privatizaciji ima glede na rezultate ankete Dela višjo podporo kot peticija v podporo privatizaciji. Peticiji Za privatizacijo je bliže 36 odstotkov vprašanih, peticiji Preprečite razprodajo pa 44 odstotkov vprašanih.

Anketo je opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik 20. in 21 januarja na vzorcu 400 državljanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:29 27. Januar 2015.

    Državne banke so brezno brez dna za davkoplačevalski denar. Sicer mi pa ni jasno po kakšni logiki je šel davkoplačevalski …

  • Javna tribuna NE RAZPRODAJA, TEMVEČ BOLJ RAZUMNO UPRAVLJANJE sinoči še v Mariboru - »Odkup najprej ponuditi državljanom ter vrniti zaupanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.