Cekuta: "Ne pišem dokumentov"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Cekuta zanika, da bi sodeloval pri nastajanju štabnih dokumentov v aferi Patria.
Oglej si celoten članek

Jure Cekuta je zanikal, da bi sodeloval pri nastanku dokumenta. Poudaril je, da je slikar, umetnik. "Ne pišem dokumentov," je zatrdil. Iz dokumentov, ki smo jih objavili tudi v Žurnalu24, je razvidno, da naj bi imel Cekuta precejšen vpliv. Slednjemu se zdi "smešno, če bi morali umetniki pa slikarji urejati take stvari".

Z vsebino matrice vplivanja je seznanjen Andrej Kac, odvetnik Walterja Wolfa. Na vprašanje, ali ima njegova vsebina kakršenkoli vpliv na sojenje v zadevi Patria, ki se začne 5. septembra, pa je odvrnil, da je za njegovo stranko dokument irelevanten. "Moja stranka nikoli ni bila v strukturi, niti se ji ne očita, da je bila v strukturi. Očita se ji nekaj popolnoma drugega," je pojasnil Kac.

V finski Patrii verodostojnosti dokumenta niso ne potrdili ne zanikali. "Patria ne bo komentirala ničesar, kar je predmet sodnih postopkov ali predkazenske priskave, dokler tečejo sodni postopki v Sloveniji in predkazenska preiskava na Finskem," je pojasnila predstavnica za stike z javnostmi Birgitta Selonen.

V dokumentu, ki smo ga objavili, so med 10 najpomembnejšimi posamezniki oziroma ustanovami pri odločanju o nakupu oklepnikov navedene tako fizične kot pravne osebe, med njimi tudi slovenska Cerkev. Na navedene naj bi vplivali Walter Wolf, Jure Cekuta, Ac-Intercar in finska ambasada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.