Cekuta po stopinjah Časarja?

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Je Jure Cekuta pobegnil na Florido in uživa v svoji hiši?
Oglej si celoten članek

Jure Cekuta, pravnomočno  obsojen v zadevi Patria II - višje sodišče je 11. marca prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria II potrdilo - je na svoji facebook strani objavil fotografije iz Floride s komentarjem "Sweet home in Bonita Springs FL" (Prelep dom v Bonita Springsu Florida).

Po stopinjah Časarja?

Foto: Facebook jure cekuta, slike Objava je sprožila ugibanja, ali je Cekuta, tako kot Robert Časar, pobegnil v tujino, da bi se izognil zaporni kazni. Cekuta je obsojen na štiri leta in štiri mesece zaporne kazni, plačati mora 30 tisoč evrov denarne kazni in vrniti 440 tisoč evrov, ki naj bi jih zaslužil s posredovanjem informacij Patrii.

"Sem v Prekorjih in če bi me kateri od novinarjev, ki objavljajo, da sem pobegnil, tudi poklical, bi to, tako kot vi, to ugotovil sam," nam je povedal Cekuta, ki se je oglasil na številko slovenskega mobilnega telefona.

Na Florido so ga povabili prijatelji

Foto: Osebni arhiv jure cekuta "Kot prvo, to ni moja hiša," pravi Cekuta. "Gre za staro fotografijo, ko sem gostoval v hiši svojih prijateljev, ki so kupili moje slike. Na Floridi moje slike cenijo, ne tako, kot doma," še pravi Cekuta. Pravi, da pobegniti ne namerava, da pa bo, ko bo imel denar, najel odvetnike, ki bodo lahko dokazali, da postopki proti njemu v zadevi Patria "temeljijo na neresnicah" in "da gre za umazano farso."

S Časarjem imata istega zagovornika

Novi zagovornik Jureta Cekute je Danijel Planinšec, prav tako odvetnik Roberta Časarja. Planinšec je napovedal pritožbo na odločitev drugostopenjskega sodišča. Cekuta tako, kot nam je povedal, ne računa, da bi že v kratkem nasopil kazen na Dobu.

sergeja.hadner@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:53 25. Marec 2015.

    kam, bo spizdil veliki vodja, ko ugotovi, da bo vrag šalo vzel -verjetno v Australijo

  • 15:23 25. Marec 2015.

    In kako ločiš desne in leve. Oboji izhajajo iz vrst ZKS in so se prefarbali v tiste kjer jim je …

  • 13:12 25. Marec 2015.

    Najprej je tu treba bit pošten v tej državi s ekrade vsepovprek tako levi kot desni samo ,da po moje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.