Slovenija
92 ogledov

Cekuta po stopinjah Časarja?

Jure cekuta Facebook
Je Jure Cekuta pobegnil na Florido in uživa v svoji hiši?

Jure Cekuta, pravnomočno  obsojen v zadevi Patria II - višje sodišče je 11. marca prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria II potrdilo - je na svoji facebook strani objavil fotografije iz Floride s komentarjem "Sweet home in Bonita Springs FL" (Prelep dom v Bonita Springsu Florida).

Po stopinjah Časarja?

jure cekuta, slike | Avtor: Facebook Facebook
Objava je sprožila ugibanja, ali je Cekuta, tako kot Robert Časar, pobegnil v tujino, da bi se izognil zaporni kazni. Cekuta je obsojen na štiri leta in štiri mesece zaporne kazni, plačati mora 30 tisoč evrov denarne kazni in vrniti 440 tisoč evrov, ki naj bi jih zaslužil s posredovanjem informacij Patrii.

"Sem v Prekorjih in če bi me kateri od novinarjev, ki objavljajo, da sem pobegnil, tudi poklical, bi to, tako kot vi, to ugotovil sam," nam je povedal Cekuta, ki se je oglasil na številko slovenskega mobilnega telefona.

Na Florido so ga povabili prijatelji

jure cekuta | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
"Kot prvo, to ni moja hiša," pravi Cekuta. "Gre za staro fotografijo, ko sem gostoval v hiši svojih prijateljev, ki so kupili moje slike. Na Floridi moje slike cenijo, ne tako, kot doma," še pravi Cekuta. Pravi, da pobegniti ne namerava, da pa bo, ko bo imel denar, najel odvetnike, ki bodo lahko dokazali, da postopki proti njemu v zadevi Patria "temeljijo na neresnicah" in "da gre za umazano farso."

S Časarjem imata istega zagovornika

Novi zagovornik Jureta Cekute je Danijel Planinšec, prav tako odvetnik Roberta Časarja. Planinšec je napovedal pritožbo na odločitev drugostopenjskega sodišča. Cekuta tako, kot nam je povedal, ne računa, da bi že v kratkem nasopil kazen na Dobu.

sergeja.hadner@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • dragec 18:53 25.marec 2015.

    kam, bo spizdil veliki vodja, ko ugotovi, da bo vrag šalo vzel -verjetno v Australijo

  • Johan Spohan 15:23 25.marec 2015.

    In kako ločiš desne in leve. Oboji izhajajo iz vrst ZKS in so se prefarbali v tiste kjer jim je več prineslo. Pa še vsak ima svoj trop ovc, ki jim v svoji omejenosti sledijo.

  • carli17 13:12 25.marec 2015.

    Najprej je tu treba bit pošten v tej državi s ekrade vsepovprek tako levi kot desni samo ,da po moje desnaki nimajo tolko možnosti ,ke rnimajo takih položajev kol levičarji !!Sodišče bo na koncu povedlo svoje ali bo to ...prikaži več pošteno al ne je pa ??????????????????časi povojnih sodišč so mimo ,čeprav bi si jih marsikateri želel še zdaj ampak to je zgodovina tako kot je zgodovina še marsikaj drugo.