Celjani zaradi drog ovadili devet ljudi

Foto: Žurnal24 tablete pu celje droge Foto: Žurnal24 tablete pu celje droge Foto: Žurnal24 tablete pu celje droge Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 tablete pu celje droge Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Celjski kriminalisti so s pomočjo kolegov zaključili preiskavo prometa z drogami. Ovadili so devet ljudi.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije GPU, avstrijskimi kolegi in Carinskim preiskovalnim uradom München zaključili obsežno mednarodno preiskavo.

Fotografije zaseženih drog si oglejte v galeriji.

V okviru kriminalistične preiskave zaradi suma neupravičene proizvodnje oziroma preprodaje drog so ovadili devet ljudi za devet kaznivih dejanj: od tega šest državljanov Slovenije, dva državljana Avstrije in državljana Srbije. Zoper tri osumljene, 43- in 35-letna moška iz območja Celja ter 37-letnega moškega iz območja Ljubljane, je bilo odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem postopku.

Kriminalisti so osumljenim pri hišnih preiskavah zasegli 6,77 kilograma prepovedane droge konoplja ter več pripomočkov za gojenje konoplje pod umetnimi pogoji.

Celjski kriminalisti so s preiskavo omenjenih kaznivih dejanj začeli julija 2010, v obsežni preiskavi pa so ugotovili, da so osumljeni v Celju na začetku lanskega leta najeli stanovanjsko hišo in jo opremili s pripomočki za gojenje konoplje, ki so jo pridelovali z namenom nadaljnje prodaje v Sloveniji in Avstriji. Navedeni so se ukvarjali tudi s pridelavo konoplje v naravi – na težko dostopnih mestih v okoliških gozdovih so si uredili nasade. Dva od osumljenih sta se ukvarjala s tihotapstvom drugih vrst drog iz Španije v druge države Evropske unije.

Po marihuani še mefedron
Nemški in avstrijski varnostni organi so državljanu Srbije in državljanu Avstrije zasegli še 155 tisoč tablet z učinkovino mefedron, tako imenovane designer droge, ter 400 g prepovedane droge amfetamin. Omenjena sta trenutno v priporu.

Po končani preiskavi v Sloveniji so kriminalisti k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju privedli 43 in 35 let stara osumljenca z območja Celja. Preiskovalni sodnik je obema odredil sodno pridržanje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.