Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Celjani zaradi drog ovadili devet ljudi

tablete pu celje droge
1/7
Žurnal24 main
Celjski kriminalisti so s pomočjo kolegov zaključili preiskavo prometa z drogami. Ovadili so devet ljudi.

Kriminalisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije GPU, avstrijskimi kolegi in Carinskim preiskovalnim uradom München zaključili obsežno mednarodno preiskavo.

Fotografije zaseženih drog si oglejte v galeriji.

V okviru kriminalistične preiskave zaradi suma neupravičene proizvodnje oziroma preprodaje drog so ovadili devet ljudi za devet kaznivih dejanj: od tega šest državljanov Slovenije, dva državljana Avstrije in državljana Srbije. Zoper tri osumljene, 43- in 35-letna moška iz območja Celja ter 37-letnega moškega iz območja Ljubljane, je bilo odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem postopku.

Kriminalisti so osumljenim pri hišnih preiskavah zasegli 6,77 kilograma prepovedane droge konoplja ter več pripomočkov za gojenje konoplje pod umetnimi pogoji.

Celjski kriminalisti so s preiskavo omenjenih kaznivih dejanj začeli julija 2010, v obsežni preiskavi pa so ugotovili, da so osumljeni v Celju na začetku lanskega leta najeli stanovanjsko hišo in jo opremili s pripomočki za gojenje konoplje, ki so jo pridelovali z namenom nadaljnje prodaje v Sloveniji in Avstriji. Navedeni so se ukvarjali tudi s pridelavo konoplje v naravi – na težko dostopnih mestih v okoliških gozdovih so si uredili nasade. Dva od osumljenih sta se ukvarjala s tihotapstvom drugih vrst drog iz Španije v druge države Evropske unije.

Po marihuani še mefedron
Nemški in avstrijski varnostni organi so državljanu Srbije in državljanu Avstrije zasegli še 155 tisoč tablet z učinkovino mefedron, tako imenovane designer droge, ter 400 g prepovedane droge amfetamin. Omenjena sta trenutno v priporu.

Po končani preiskavi v Sloveniji so kriminalisti k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju privedli 43 in 35 let stara osumljenca z območja Celja. Preiskovalni sodnik je obema odredil sodno pridržanje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.