Celjski policisti prijeli serijskega vlomilca

Foto: Profimedia
Ko so osumljenca ustavili, so pri njem našli orodje, ki ga je uporabljal za vlamljanje.
Oglej si celoten članek

Nekaj po 12. uri v torek, 25. februarja, so celjski policisti in kriminalisti izvedli postopek identifikacije 36-letnega državljana Gruzije, ki je za vožnjo uporabljal špansko vozilo. Med postopkom so pri njem našli klešče in izvijač. V preteklosti so storilci na območju Celja izvedli večje število vlomov v stanovanja s podobnim orodjem. Gruzijca so pridržali. 

V nadaljevanju so ugotovili, da je bilo neposredno pred tem, ko so ga ustavili, vlomljeno v stanovanje v Celju. Storilec je uporabil orodje, kot so ga našli v avtomobilu, iz stanovanja pa je odtujil 1500 evrov in zlatnino. 

Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da se je osumljeni 36-letnik skupaj s 33- in 34-letnima državljanoma Gruzije prijavil na območju Mozirja. Policisti so preostala dva Gruzijca izsledili v večernem času in ju pridržali. 

Izkazalo se je, da je 33-letni Gruzijec že lani avgusta na podoben način vlomil v dve stanovanji na območju Velenja. Iz stanovanj je vlomil denar in zlatnino. 

Policisti so vse tri osumljene v četrtek, 27. februarja, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za 33-letnega Gruzijca odredil pripor, druga dva osumljenca pa sta bila po zaslišanju izpuščena. 

33-letni storilec je v preteklosti že izvrševal vlome v organiziranih skupinah, ki so delovale v različnih državah po Evropi. Italija mu je izrekla tudi prepoved vstopa v Schengensko območje, vendar je menjaval identiteto, kar mu je omogočalo gibanje po Evropi. 

S celjske policijske uprave so sporočili, da za vse osumljene še obstaja sum, da so bili vpleteni tudi v druge vlome v stanovanja, na območju Celja, kjer so letos beležili velik porast, in tudi na drugih območjih po Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.