Slovenija > Črna kronika
859 ogledov

Celjski policisti prijeli serijskega vlomilca

Vlomilec
Ko so osumljenca ustavili, so pri njem našli orodje, ki ga je uporabljal za vlamljanje.

Nekaj po 12. uri v torek, 25. februarja, so celjski policisti in kriminalisti izvedli postopek identifikacije 36-letnega državljana Gruzije, ki je za vožnjo uporabljal špansko vozilo. Med postopkom so pri njem našli klešče in izvijač. V preteklosti so storilci na območju Celja izvedli večje število vlomov v stanovanja s podobnim orodjem. Gruzijca so pridržali. 

V nadaljevanju so ugotovili, da je bilo neposredno pred tem, ko so ga ustavili, vlomljeno v stanovanje v Celju. Storilec je uporabil orodje, kot so ga našli v avtomobilu, iz stanovanja pa je odtujil 1500 evrov in zlatnino. 

Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da se je osumljeni 36-letnik skupaj s 33- in 34-letnima državljanoma Gruzije prijavil na območju Mozirja. Policisti so preostala dva Gruzijca izsledili v večernem času in ju pridržali. 

Izkazalo se je, da je 33-letni Gruzijec že lani avgusta na podoben način vlomil v dve stanovanji na območju Velenja. Iz stanovanj je vlomil denar in zlatnino. 

Policisti so vse tri osumljene v četrtek, 27. februarja, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za 33-letnega Gruzijca odredil pripor, druga dva osumljenca pa sta bila po zaslišanju izpuščena. 

33-letni storilec je v preteklosti že izvrševal vlome v organiziranih skupinah, ki so delovale v različnih državah po Evropi. Italija mu je izrekla tudi prepoved vstopa v Schengensko območje, vendar je menjaval identiteto, kar mu je omogočalo gibanje po Evropi. 

S celjske policijske uprave so sporočili, da za vse osumljene še obstaja sum, da so bili vpleteni tudi v druge vlome v stanovanja, na območju Celja, kjer so letos beležili velik porast, in tudi na drugih območjih po Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.