Celo najdražji bodo zastonj

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Brezplačna pravna pomoč. Naslednjo sredo bodo odvetniki pomagali najrevnejšim.
Oglej si celoten članek

Devetnajstega decembra bo skoraj 600 odvetnikov po vsej državi ves dan brezplačno svetovalo, predvsem revnejšim, ki si sicer ne morejo privoščiti nikakršne pravne pomoči.

Posamezniki se bodo z odvetniki lahko pogovorili po telefonu ali pa osebno ob obisku v njihovih pisarnah. "Odvetniki bodo posameznikom predvsem posredovali splošne informacije o njihovih sporih in pojasnili pravne možnosti, ki jih omogočata zakonodaja in sodna praksa," napovedujejo na Odvetniški zbornici Slovenije, ki pripravlja akcijo takšne pravne pomoči. Seznam odvetnikov, ki bodo naslednjo sredo brezplačno na voljo, bodo objavili danes.

"Predlagamo, da vsi zainteresirani vsaj do 17. decembra kontaktirajo izbranega odvetnika in se najavijo za pogovor z njim. Sklicujejo naj se na dan odvetniške pravne pomoči 'pro bono'. Predlagamo tudi, da odvetniku, s katerim so se dogovorili za termin, vnaprej dostavijo morebitno dokumentacijo in svoj opis problema," še poudarjajo na zbornici.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.