Slovenija
17 ogledov

Celo najdražji bodo zastonj

odvetnik Shutterstock
Brezplačna pravna pomoč. Naslednjo sredo bodo odvetniki pomagali najrevnejšim.

Devetnajstega decembra bo skoraj 600 odvetnikov po vsej državi ves dan brezplačno svetovalo, predvsem revnejšim, ki si sicer ne morejo privoščiti nikakršne pravne pomoči.

Posamezniki se bodo z odvetniki lahko pogovorili po telefonu ali pa osebno ob obisku v njihovih pisarnah. "Odvetniki bodo posameznikom predvsem posredovali splošne informacije o njihovih sporih in pojasnili pravne možnosti, ki jih omogočata zakonodaja in sodna praksa," napovedujejo na Odvetniški zbornici Slovenije, ki pripravlja akcijo takšne pravne pomoči. Seznam odvetnikov, ki bodo naslednjo sredo brezplačno na voljo, bodo objavili danes.

"Predlagamo, da vsi zainteresirani vsaj do 17. decembra kontaktirajo izbranega odvetnika in se najavijo za pogovor z njim. Sklicujejo naj se na dan odvetniške pravne pomoči 'pro bono'. Predlagamo tudi, da odvetniku, s katerim so se dogovorili za termin, vnaprej dostavijo morebitno dokumentacijo in svoj opis problema," še poudarjajo na zbornici.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.