Cena nafte gre samo še v nebo

Foto: Žurnal24 Razlogov za naraščanje cen nafte je več: od geopolitičnih trenj, razmerja USD/EU
Cena severnomorske nafte brent se je v trgovanju na londonski borzi prvič povzpela nad 146 dolarjev za 159-litrski sod.
Oglej si celoten članek

Zahodnoteksaška lahka nafta za dobavo v avgustu je medtem presegla 145 dolarjev; povzpela se je do 145,43 dolarja za 159-litrski sod. Razlogi za podražitev naj bi bili odziv naftnih trgovcev na napetosti na Bližnjem vzhodu, padec ameriških naftnih zalog in šibek tečaj dolarja.

Nov rekord je v sredo dosegla tudi nafta Organizacije držav izvoznic nafte (Opec), ki se je prvič povzpela nad 137 dolarjev. Po izračunih sekretariata organizacije na Dunaju je 159-litrski sod stal 137,73 dolarja, kar je 79 centov več kot v torek, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.