Cene goriv zopet navzgor

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Maloprodajne cene 95-oktanskega in dizelskega goriva, ki ju določa država vsakih 14 dni, bodo zopet višje ...
Oglej si celoten članek

Cena 95-oktanskega bencina bo od polnoči naprej višja za en cent, cena za liter bo tako znašala 1,244 evra. Ob polnoči pa bo  malenkostno poskočila tudi cena dizla, ki bo dražji za 0,9 centa. Ta bo po novem znašal 1,158 evra na liter.

Na ceno reguliranih goriv od 1. julija vpliva tudi vladna uredba, ki določa spremembo metodologije oblikovanja cen za 95-oktanski neosvinčeni motorni bencin in dizelsko gorivo zaradi obveznega dodajanja biogoriv. Ne predvideva pa spremembe marž distributerjev.

Regulirana cena sicer ne velja za bencinske črpalke na avtocestnem obroču.

Pričakujejo podražitve Od 1. julija drugačno določanje cen goriv

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:02 1. Avgust 2017.

    Tako delajo pogrebci slovenskih državlanov pod oznako firme " SMC ". Hvala sodržavljanom, ki ste jih izvolili. Upam da danes …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.