Cenilec na obisku

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Če imate stanovanjski kredit na hipoteko, vas bo obiskal cenilec.
Oglej si celoten članek

NLB je fizične osebe, ki imajo z banko sklenjene pogodbe o hipotekarnem posojilu, obvestila, da bodo cenilci banke prišli znova ocenit zastavljeno nepremičnino. Okoli 2.000 komitentov banke je po poročanju časnika Dnevnik obvestilo že prejelo, še enkrat toliko komitentov s hipotekarnim posojilom ga lahko pričakuje.

Kot so zapisali v obvestilu, vnovična cenitev nepremičnine "ne bo v ničemer vplivala na dogovorjeno obrestno mero, višino posameznih obrokov, način in rok vračila kredita iz že sklenjenega pogodbenega razmerja".

Dodatna zavarovanja?

Manj jasno je, ali bo banka, če je vrednost zastavljene nepremičnine padla, za kar obstaja velika verjetnost, zahtevala dodatna zavarovanja. "Banka ves čas kreditnega razmerja v skladu z zakonskimi in internimi predpisi spremlja vrednost zavarovanja ter v skladu s pogodbo, sklenjeno s stranko, izvršuje pravice iz zavarovanja," so v NLB za časnik odgovorili na vprašanje, ali lahko zagotovijo, da dodatnih zavarovanj ne bodo zahtevali, četudi bo ugotovljeno znižanje vrednosti zastavljene nepremičnine.

Preverjali bodo tudi v drugih bankah

Po poročanju časnika so tudi v Abanki in banki Unikredit potrdili, da bodo vnovič vrednotili nepremičnine. Kot razlog navajajo sklep Banke Slovenije, ki določa, kdaj mora banka opraviti ponovna vrednotenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 15:48 27. Avgust 2013.

    Zberi se malo

  • 15:08 10. Januar 2013.

    Logično je, da je vrednost nepremičnine padla saj s časom vsaki stvari cena pade, sploh nepremičninam, ki so bile vse …

  • 13:34 10. Januar 2013.

    VEDNO JE TAKO BILO IN BO!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.