Cepiti se še ne morete

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Gripa. Povsod po Sloveniji cepivo še ni na voljo. Cena sicer ista kot lani.
Oglej si celoten članek

Čeprav se je cepljenje proti sezonski gripi že začelo, boste morali nanj pri nekaterih osebnih zdravnikih še počakati. Izjema so zdravstveni zavodi, kjer se lahko cepite vsak dan od ponedeljka do petka.

Cepljenje z zamiki

V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana so v večini že začeli cepiti, v podružnicah Vič - Rudnik in Šentvid pa bo cepivo na voljo šele novembra. "Vsi osebni zdravniki so bili seznanjeni z začetkom cepljenja; njegov zamik se je lahko zgodil le pri zdravnikih, ki so bili odsotni z delovnega mesta," pa pojasnjujejo v ZD Maribor.

Tudi v Murski Soboti so načeloma že začeli cepljenje, a se zaradi distribucije cepiva v določenih krajih začne z enotedenskim zamikom. V ZD Nova Gorica je cepljenje že možno, a kot pravijo, je to odvisno tudi od strokovne odločitve zdravnika (pričakovana obolevnost, pojavnost epidemije). V ZD Novo mesto imajo organizirano cepljenje v cepilnem centru, nanj pa se v nasprotju z večino drugih ZD ni treba naročiti.

 

Za starejše sedem evrov

Cena cepljenja proti gripi je ostala ista kot lani – 12 evrov, za kronične bolnike in starejše od 65 let pa sedem evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.