Slovenija
35 ogledov

Cepiti se še ne morete

40 evrov je cepljenje proti hepatitisu A (dva odmerka) dražje v Kopru glede na c Žurnal24 main
Gripa. Povsod po Sloveniji cepivo še ni na voljo. Cena sicer ista kot lani.

Čeprav se je cepljenje proti sezonski gripi že začelo, boste morali nanj pri nekaterih osebnih zdravnikih še počakati. Izjema so zdravstveni zavodi, kjer se lahko cepite vsak dan od ponedeljka do petka.

Cepljenje z zamiki

V Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana so v večini že začeli cepiti, v podružnicah Vič - Rudnik in Šentvid pa bo cepivo na voljo šele novembra. "Vsi osebni zdravniki so bili seznanjeni z začetkom cepljenja; njegov zamik se je lahko zgodil le pri zdravnikih, ki so bili odsotni z delovnega mesta," pa pojasnjujejo v ZD Maribor.

Tudi v Murski Soboti so načeloma že začeli cepljenje, a se zaradi distribucije cepiva v določenih krajih začne z enotedenskim zamikom. V ZD Nova Gorica je cepljenje že možno, a kot pravijo, je to odvisno tudi od strokovne odločitve zdravnika (pričakovana obolevnost, pojavnost epidemije). V ZD Novo mesto imajo organizirano cepljenje v cepilnem centru, nanj pa se v nasprotju z večino drugih ZD ni treba naročiti.

 

Za starejše sedem evrov

Cena cepljenja proti gripi je ostala ista kot lani – 12 evrov, za kronične bolnike in starejše od 65 let pa sedem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.