Cerani: z Radensko bom preplavil ZDA

Foto: Žurnal24 Novi lastnik Kolonela zagotavlja, da družbe ne namerava prodati.
Imamo velike možnosti za uspeh, saj razpolagamo s prestižnimi blagovnimi znamkami, katerih izvoz po svetu lahko pomnožimo, pravi direktor novega največjega lastnika Kolonela.
Oglej si celoten članek
 
 

Začel se bom tudi učiti slovenskega jezika.

Pierpaolo Cerani za Il Piccolo o svojih prvih ukrepih po prevzemu vajeti Kolonela.

 
"Za mano se ne skriva nobena finančna družba, celotno operacijo je vodil moj holding, sicer pa je bilo za nakup deleža v Kolonelu potrebnega malo denarja," je za Il Piccolo pojasnil tržaški podjetnik Pierpaolo Cerani, direktor italijanske družbe Iniziative Generali 96, ki je od Boška Šrota kupila 30-odstotni delež Kolonela in s tem postala pomembna lastnica Infond Holdinga, Pivovarne Laško, Radenske, Uniona in Fructala.

 

Na Delu in Večeru ne bo odpuščal

Z nakupom Kolonela je Cerani dobil še odločilni delež v medijskih hišah Delo in Večer. Za Il Piccolo je povedal, da v nobeni od medijskih hiš ne bo odpuščal, urednikom in novinarjem pa bo pustil vso avtonomijo pri delu.

Do Radenske gojil ljubezen
Pogajanja o nakupu so po njegovih navedbah  trajala tri mesece, do operacije pa je prišlo skoraj po naključju: "Do Radenske sem vedno gojil posebno ljubezen. Ko sem se informiral o možnostih za njen nakup, sem izvedel za težaven položaj Kolonela (je zelo zadolžen, op. p.). Iz tega so se stvari razvile naprej," pojasnjuje Cerani, ki na vprašanje, kolikšen delež Kolonela je kupil, odgovarja, da "tolikšnega, da z njim lahko nadzoruje", čeprav si je pridržal možnost preveriti nakup stoodstotnega deleža. Za časnik Delo je potrdil, da je kupil 30-odstotni delež.

Skupina Pivovarna Laško ima po njegovih besedah, ki jih navaja Delo, velik potencial za razvoj. Kakovost njenih izdelkov naj bi bila odlična, toda: "Žal se izdelke Radenske, Fructala, Uniona lahko dobi samo na Balkanu, v Sloveniji in mejni regiji z Italijo, drugje pa ne. Slovenija bi se s temi proizvodi lahko pojavila na svetovnem trgu." Za Il Picollo je še dodal, da "gre za to, da bomo Radensko izvažali v ZDA, Fructalove sokove pa v vso Evropo."

Po glasovalne pravice tudi v Strasbourg
Za Delo je še povedal, da bo že v četrtek ali petek osebno prevzel vodenje Kolonela, kot glavni izziv, s katerim se bo najprej spopadel, pa ni navedel dolgov Kolonela, ampak glasovalne pravice Infond Holdinga v Pivovarni Laško, ki jih je Urad RS za varstvo konkurence že pred časom zamrznil. Italijanski odvetniki družbe Iniziative Generali 96 skupaj s slovensko odvetniško družbo Čeferin že proučujejo možnost sprostitve glasovalnih pravic v Laškem. "Če v zelo kratkem času ne bomo rešili teh vprašanj, bomo šli na evropsko sodišče," napoveduje Cerani.

"Torej sem slovenski mafijec"
Cerani se želi sestati s predstavniki UVK, še pred tem pa z ministrom za finance, ki mu želi predstaviti sanacijski in finančni načrt. "Naj bo jasno, da nimam namena prodati nobenega dela tega premoženja. Ta skupina ima zelo velik potencial in igrice ga uničujejo. Napadli so me, da sem italijanski mafijec, ampak v resnici sem 75-odstotni Slovenec. Torej sem slovenski mafijec. Moj dedek je bil rojen v Kobaridu in se je pisal Krpan, priimek nam je pozneje spremenil Mussolini."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.