Cerar: Da nihče noče v koalicijo s SDS, veliko pove o tej stranki

Foto: Saša Despot Miro Cerar Foto: Saša Despot Miro Cerar Foto: Saša Despot Miro Cerar
Premier Miro Cerar je znova dejal, da si ne želi orbanizacije Slovenije in da njegova stranka SMC podpira prizadevanja Marjana Šarca za oblikovanje koalicije.
Oglej si celoten članek

Da nihče noče v koalicijo z Janezom Janšo in SDS, zelo veliko pove o tej stranki, je ocenil Cerar ob prihodu na vrh EU v Bruslju.

V SMC dajejo po Cerarjevih besedah vso podporo Šarcu pri oblikovanju koalicije v dobro Sloveniji, je pa pot do te koalicije zahtevna.

"Ta hip se o njej pogovarja kar šest političnih strank. Zraven je nekje, upam, vključena tudi Levica kot nek partner, ki naj bi podpiral to koalicijo," je povedal.

Ta hip v SMC pričakujejo zlasti to, da bo Šarec predložil zelo konkretne vsebine in da se bo vsebinski pogovor o koalicijskem sporazumu razvijal intenzivno.

Na vprašanje, ali torej odločitev o Milanu Brglezu ne pomeni povezovanja z SDS, je Cerar poudaril, da je že neštetokrat pojasnil, da SMC podpira stabilno, razvojno naravnano in svobodomiselno koalicijo na čelu s Šarcem in da so njemu poverili zaupanje.

"Vse manipulacije, ki vodijo v drugo smer, so popolnoma nesprejemljive," je še zatrdil in napovedal, da bo zvečer podal izjavo v povezavi z Brglezom.

Na vprašanje, ali se boji, da bodo Brglezu sledili drugi člani SMC, pa je Cerar ob prihodu na vrh odgovoril, da se ničesar ne boji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 07:39 11. Julij 2018.

    da je večina iz stranke SMC zaprosila za nadomestilo veliko pove o vaši stranki g. Cerar

  • 12:39 29. Junij 2018.

    JJ - albaneza na smetišče zgodovine

  • 06:39 29. Junij 2018.

    Najbolj važno glede vlade je, da Šiptar Janša ne dobi mandata! Ostalo ni pomembno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.