Slovenija
3136 ogledov

Cerar: Da nihče noče v koalicijo s SDS, veliko pove o tej stranki

Miro Cerar
1/3
Saša Despot
Premier Miro Cerar je znova dejal, da si ne želi orbanizacije Slovenije in da njegova stranka SMC podpira prizadevanja Marjana Šarca za oblikovanje koalicije.

Da nihče noče v koalicijo z Janezom Janšo in SDS, zelo veliko pove o tej stranki, je ocenil Cerar ob prihodu na vrh EU v Bruslju.

V SMC dajejo po Cerarjevih besedah vso podporo Šarcu pri oblikovanju koalicije v dobro Sloveniji, je pa pot do te koalicije zahtevna.

"Ta hip se o njej pogovarja kar šest političnih strank. Zraven je nekje, upam, vključena tudi Levica kot nek partner, ki naj bi podpiral to koalicijo," je povedal.

Ta hip v SMC pričakujejo zlasti to, da bo Šarec predložil zelo konkretne vsebine in da se bo vsebinski pogovor o koalicijskem sporazumu razvijal intenzivno.

Na vprašanje, ali torej odločitev o Milanu Brglezu ne pomeni povezovanja z SDS, je Cerar poudaril, da je že neštetokrat pojasnil, da SMC podpira stabilno, razvojno naravnano in svobodomiselno koalicijo na čelu s Šarcem in da so njemu poverili zaupanje.

"Vse manipulacije, ki vodijo v drugo smer, so popolnoma nesprejemljive," je še zatrdil in napovedal, da bo zvečer podal izjavo v povezavi z Brglezom.

Na vprašanje, ali se boji, da bodo Brglezu sledili drugi člani SMC, pa je Cerar ob prihodu na vrh odgovoril, da se ničesar ne boji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Jose Bulgaras 07:39 11.julij 2018.

    da je večina iz stranke SMC zaprosila za nadomestilo veliko pove o vaši stranki g. Cerar

  • dragec 12:39 29.junij 2018.

    JJ - albaneza na smetišče zgodovine

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 06:39 29.junij 2018.

    Najbolj važno glede vlade je, da Šiptar Janša ne dobi mandata! Ostalo ni pomembno!