Cerar: Kovačič in Janša sta državo vzela za talko

Foto: Saša Despot Miro Cerar
Cerar ostro nad Vilija Kovačiča in Janeza Janšo.
Oglej si celoten članek

Premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar je po drugem referendumu o zakonu o drugem tiru dejal, da smo "zdaj dobili zeleno luč, da se bo drugi tir po tem zakonu gradil". "To je naš testni kamen, ali želimo naprej," je ocenil.

Cerar je izrazil obžalovanje, da je do ponovljenega referenduma prišlo. "Žal mi je, da sta Kovačič in Janša tukaj vzela državo za talko in smo v taki hudi zamudi, saj bi mi lahko to začeli graditi že lansko leto," je dejal.

Drugi tir Vili Kovačič spet pogorel: Referendum tudi tokrat ni uspel

"Ta projekt, ki je dobil podporo že na prvem referendumu. Je dober projekt in je optimalen, a že tako zamujamo zaradi tega nagajanja in sedaj je treba s tem prenehati," je poudaril in dodal, da je treba projekt speljati za našo prihodnost.

Po njegovih besedah SMC želi, da gre država naprej, da se gospodarstvo razvija, da smo pomembna država na prometnem zemljevidu ter da uveljavitev drugega tira zavaruje naše zeleno okolje in da se prepelje več tovora po železnicah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 11:35 15. Maj 2018.

    SLO ALBANEZ NAS JEBE ŽE 30 LET

  • 14:57 14. Maj 2018.

    g. Cerar... odnehajte.... nimam več besed zanj, samo škodo dela v tej državi, potem pa skuša še druge potisniti v …

  • 11:30 14. Maj 2018.

    Ker sem kulturna vas bom naslovila s spoštovani g. Cerar! Vaše izjave so več kot smešne. Če bi ljudje bili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.