Cerar ne bo tam

Foto: Saša Despot Miro Cerar
Miro Cerar je predsedniku Državnega zbora sporočil, da vrača mandat poslanca.
Oglej si celoten članek

Cerar z izvolitvijo nove vlade predvidoma danes zvečer oziroma ponoči ne bo več zunanji minister, a bi se lahko vrnil v parlament, saj je bil na volitvah izvoljen za poslanca, a se je odločil, da raje vrne mandat.

To je sporočil Igorju Zorčiču, ki je »namesto njega« postal predsednik parlamenta.

Spomnimo, Cerar, ki je sicer nasprotoval vstopu SMC v Janševo vlado, je bil pripravljen prevzeti to funkcijo, a se je nato, ko je Cerar po razmisleku pristal, predsednik SMC Zdravko Počivalšek odločil, da funkcijo zaradi konsolidacije stranke sprejme težko odločitev in položaj ponudi takratnemu vodji poslanske skupine Igorju Zorčiču, ki je bil po odstopu Dejana Židana že izvoljen na položaj.

Cerar je nato z izstopil iz stranke in članom namenil nekaj ostrih besed.

To, da bo Cerar, ki ne podpira Janševe vlade, vrnil poslanski mandat, pa ne bo prineslo dodatnega glasu Janševi vladi, saj njegov sedež v parlamentu zdaj zaseda Jani Moedernforfer, edini poslanec SMS, ki vladi nasprotuje.

Predsednik vlade Marjan Šarec je včeraj v Odmevih dejal, da bo po izvolitvi nove vlade poslanec. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:25 13. Marec 2020.

    Vsaj ena dobra novica zadnjih dni. Zbogom za vedno, cmeravc. Tvojo škodo bo težko popraviti.

  • 13:05 13. Marec 2020.

    En jamravček manj....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.