Cerar: NSi noče odgovornosti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
NSi očitno ne želi prevzeti odgovornosti, pravi Miro Cerar, ki dvomi tudi o zavezništvu z Alenko Bratušek.
Oglej si celoten članek
"Umik NSi iz pogajanj ni dober za Slovenijo. Očitno si ne želijo prevzeti odgovornosti za spremembe, ki jih bo izvedla nova vlada," umik NSi v opozicijo komentira najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar. "Mi se teh sprememb ne bojimo. V ponedeljek nadaljujemo normalno s koalicijskimi pogajanji. Slovenijo je treba pripeljati iz krize," dodaja Cerar, ki je sicer pred dnevi napovedal, da bodo obrisi nove koalicije znani do konca tedna.

Kot je znano, je NSi včeraj izstopila iz koalicijskih pogajanj in napovedala, da Mira Cerarja ne bo podprla na glasovanju za novega mandatarja. V SMC naj bi zdaj razmišljali, da bi opozicijski NSi ponudili alternativno sodelovanje v obliki partnerstva za razvoj.

"Način kandidature je sporen."

Glede sodelovanja s stranko premierke v odhodu Alenke Bratušek (Zaab) po njegovih besedah obstajajo določeni zadržki, povezani z načinom predlaganja slovenskega evropskega komisarja. Vlada Alenke Bratušek je Bruslju predlagala, da bi slovenski komisarski stol zasedli bodisi Alenka Bratušek, Tanja Fajon (SD) ali Karl Erjavec (Desus). V SMC so že izrazili nezadovoljstvo z načinom izbire komisarja, zadevo pa preiskuje tudi protikorupcijska komisija. Izrazito pa je kandidaturam nenaklonjena tudi javnost. "To ima vpliv na razmislek o bodočem sodelovanju z Zaab," pravi Cerar.

Nič novega o družinskem zakoniku

Glede koalicijske pogodbe Cerar pravi, da njena revizija ni potrebna, da pa se bo vsebina spreminjala glede na potek pogajanj med morebitnimi koalicijskimi partnerji. Možnosti, da bi po izstopu NSi v koalicijsko pogodbo vključili spremembo družinskega zakonika in ureditev enakosti pravic za istospolne pare, Cerar ni želel komentirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 08:30 16. Avgust 2014.

    Škoda besed za komentar tako butaste izjave Cerarja. NSi je doumela kaj bi bilo v nadaljevanju scenarija izdelanega v Murglah …

  • 13:56 15. Avgust 2014.

    Bolnik....

  • 09:41 15. Avgust 2014.

    daj idi v cerkvo molit za svojo ljudmilo in anzeka, ne pa tukaj kvasiti neumnosti

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.