Slovenija
43 ogledov

Cerar: NSi noče odgovornosti

seja dz Saša Despot
NSi očitno ne želi prevzeti odgovornosti, pravi Miro Cerar, ki dvomi tudi o zavezništvu z Alenko Bratušek.
"Umik NSi iz pogajanj ni dober za Slovenijo. Očitno si ne želijo prevzeti odgovornosti za spremembe, ki jih bo izvedla nova vlada," umik NSi v opozicijo komentira najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar. "Mi se teh sprememb ne bojimo. V ponedeljek nadaljujemo normalno s koalicijskimi pogajanji. Slovenijo je treba pripeljati iz krize," dodaja Cerar, ki je sicer pred dnevi napovedal, da bodo obrisi nove koalicije znani do konca tedna.

Kot je znano, je NSi včeraj izstopila iz koalicijskih pogajanj in napovedala, da Mira Cerarja ne bo podprla na glasovanju za novega mandatarja. V SMC naj bi zdaj razmišljali, da bi opozicijski NSi ponudili alternativno sodelovanje v obliki partnerstva za razvoj.

"Način kandidature je sporen."

Glede sodelovanja s stranko premierke v odhodu Alenke Bratušek (Zaab) po njegovih besedah obstajajo določeni zadržki, povezani z načinom predlaganja slovenskega evropskega komisarja. Vlada Alenke Bratušek je Bruslju predlagala, da bi slovenski komisarski stol zasedli bodisi Alenka Bratušek, Tanja Fajon (SD) ali Karl Erjavec (Desus). V SMC so že izrazili nezadovoljstvo z načinom izbire komisarja, zadevo pa preiskuje tudi protikorupcijska komisija. Izrazito pa je kandidaturam nenaklonjena tudi javnost. "To ima vpliv na razmislek o bodočem sodelovanju z Zaab," pravi Cerar.

Nič novega o družinskem zakoniku

Glede koalicijske pogodbe Cerar pravi, da njena revizija ni potrebna, da pa se bo vsebina spreminjala glede na potek pogajanj med morebitnimi koalicijskimi partnerji. Možnosti, da bi po izstopu NSi v koalicijsko pogodbo vključili spremembo družinskega zakonika in ureditev enakosti pravic za istospolne pare, Cerar ni želel komentirati.

Komentarjev 12
  • Tupamaros 08:30 16.avgust 2014.

    Škoda besed za komentar tako butaste izjave Cerarja. NSi je doumela kaj bi bilo v nadaljevanju scenarija izdelanega v Murglah in pohlevnih medijih trobljenje v nedogled. V demokraciji ima vsak pravico, da ne počne tistega kar noče.

  • Fertel 13:56 15.avgust 2014.

    Bolnik....

  • ljimonad 09:41 15.avgust 2014.

    daj idi v cerkvo molit za svojo ljudmilo in anzeka, ne pa tukaj kvasiti neumnosti