Cerar podpredsednika SMC Brgleza pozval k odstopu s te funkcije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V kabinetu predsednika DZ Milana Brgleza so potrdili, da je premier in predsednik največje vladne stranke Miro Cerar Brgleza pozval k odstopu z mesta podpredsednika SMC.
Oglej si celoten članek

Napetosti v stranki so narasle po tem, ko je Brglez nasprotoval sprejemu novele zakona o tujcih, za katero pa Cerar stoji. Več informacij je pričakovati danes.

Brglez je sicer dalj časa opozarjal na, kot ocenjuje, protiustavno novelo zakona o tujcih in si tudi prizadeval za to, da jo v parlamentarnem postopku popravijo. A s predlogi ni uspel.

Foto: Saša Despot SMC kongres

Med sprejemanjem zakona je bilo precej napeto tudi med njim in ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar, ki pa uživa Cerarjevo podporo. Zakon je razdelil ne le koalicijo, pač pa tudi poslance SMC, saj niso glasovali enotno. DZ je s podporo opozicijskih SDS in NSi novelo minuli teden podprl s 47 glasovi za in 18 proti.

Premier Cerar je po sprejetju zakona zanikal, da bi v SMC, ki jo vodi, prišlo do razkola. To, da nekateri poslanci razmišljajo drugače, je za demokratično stranko normalno, je dejal. Dogajanje na seji pa je nakazovalo, da nesoglasja pri tem zakonu v SMC ne bodo zgladili brez prask v strankarskih odnosih.

Foto: Saša Despot Miro Cerar

V SMC zadeve še ne komentirajo, Brglez bo več informacij posredoval danes.

Novela zakona o tujcih, ki v sredo v DS ni dobila veta, pa bo verjetno še burila duhove, saj se omenja možnost ustavne presoje. Sama novela predvideva možnost sprožitve posebnega ukrepa, ki bi ob zaostrenih migracijskih razmerah omejil vstop tujcev v državo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 19:58 4. Februar 2017.

    No eni imajo krave, ovce, ... za mleko, meso, volno. No tvoje sanje o ugodju, kot vidim, se pa precej …

  • 09:31 4. Februar 2017.

    drugo pa je ce vzames vucicevega instruktorja ali instruktorja morilcev..po mojem si takoj isti kot morilec ali pa vsaj simpatizer …

  • 09:20 4. Februar 2017.

    Levaki imajo malo pomešano levo-desno. Govorijo levo, delajo desno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.