Slovenija
70 ogledov

Cerar podpredsednika SMC Brgleza pozval k odstopu s te funkcije

glasovanje o mandatarju Saša Despot
V kabinetu predsednika DZ Milana Brgleza so potrdili, da je premier in predsednik največje vladne stranke Miro Cerar Brgleza pozval k odstopu z mesta podpredsednika SMC.

Napetosti v stranki so narasle po tem, ko je Brglez nasprotoval sprejemu novele zakona o tujcih, za katero pa Cerar stoji. Več informacij je pričakovati danes.

Brglez je sicer dalj časa opozarjal na, kot ocenjuje, protiustavno novelo zakona o tujcih in si tudi prizadeval za to, da jo v parlamentarnem postopku popravijo. A s predlogi ni uspel.

SMC kongres | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Med sprejemanjem zakona je bilo precej napeto tudi med njim in ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar, ki pa uživa Cerarjevo podporo. Zakon je razdelil ne le koalicijo, pač pa tudi poslance SMC, saj niso glasovali enotno. DZ je s podporo opozicijskih SDS in NSi novelo minuli teden podprl s 47 glasovi za in 18 proti.

Premier Cerar je po sprejetju zakona zanikal, da bi v SMC, ki jo vodi, prišlo do razkola. To, da nekateri poslanci razmišljajo drugače, je za demokratično stranko normalno, je dejal. Dogajanje na seji pa je nakazovalo, da nesoglasja pri tem zakonu v SMC ne bodo zgladili brez prask v strankarskih odnosih.

Miro Cerar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V SMC zadeve še ne komentirajo, Brglez bo več informacij posredoval danes.

Novela zakona o tujcih, ki v sredo v DS ni dobila veta, pa bo verjetno še burila duhove, saj se omenja možnost ustavne presoje. Sama novela predvideva možnost sprožitve posebnega ukrepa, ki bi ob zaostrenih migracijskih razmerah omejil vstop tujcev v državo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • Zmago 19:58 04.februar 2017.

    No eni imajo krave, ovce, ... za mleko, meso, volno. No tvoje sanje o ugodju, kot vidim, se pa precej ........ razlikujejo. ;-)))

  • privat 09:31 04.februar 2017.

    drugo pa je ce vzames vucicevega instruktorja ali instruktorja morilcev..po mojem si takoj isti kot morilec ali pa vsaj simpatizer morilcev ! za mene vec ne obstajas cmerar...tako al tako je vse slabse .. in slabse.morilci pa znajo samo moriiti! ...prikaži več samo moras se zavedati da si ti na drugi strani kot srbski morilci oz si ti tudi njihovo breme ! oni pa vidimo da napredujejo in da je slovenija vedno manjsa..vsaj v demokraciji in pravicami ,ki smo jih zagovar

  • Ferluci 09:20 04.februar 2017.

    Levaki imajo malo pomešano levo-desno. Govorijo levo, delajo desno.