Cerarjev protikandidat odstopil

Foto: EPA
Foto: EPA
Protikandidat se je ustrašil izpostavljenosti javnosti.
Oglej si celoten članek

Kandidat za predsednika stranke SMC, ki naj bi se na volilnem kongresu pomeril s sedanjim predsednikom Mirom Cerarjem, je včeraj umaknil svojo kandidaturo, so potrdili v stranki. "Sam je pojasnil, da se je za kandidaturo odločil v nekem zanosu, ko pa je to odločitev prespal, je ugotovil, kaj bi vse skupaj, predvsem javna izpostavljenost pomenila zanj in se odločil za umik," je povedala Anuša Gaši, tiskovna predstavnica stranke SMC. Nekdanji protikandidat tudi ne želi, da bi njegovo ime sporočili javnosti, je še dodala Gašijeva.

"Ozadja ne poznamo"

Kot smo poročali, je v torek opolnoči potekel rok za vložitev kandidatur za predsednika stranke. Prispeli sta dve kandidaturi, poleg Cerarja še kandidatura člana SMC, ki je deloval na lokalni ravni in je bil javnosti neznan. "Ne poznamo ozadja njegove kandidature, ali želi opozoriti nase in s to kandidaturo pritegniti pozornost," je včeraj dejala Gašijeva.

Cerar prepričan o zadostni podpori

Tudi premier Cerar je še na včerajšnji novinarski konferenci dejal, da ga konkurenca veseli, hkrati pa izrazil prepričanje, da bo na kongresu, ki bo 10. marca, dobil večinsko podporo. "Prepričan sem, da bom s svojim programom in s tem, kar sem doslej pokazal, prepričal kongres SMC, da lahko še naprej vodim stranko in da jo lahko uspešno popeljem na volitve," je po poročanju STA včeraj izjavil Cerar, ki bi stranko na volitve lahko sicer popoljal kot v.d. predsednika, vendar kljub temu želi preveriti podporo med članstvom.

Cerar bo na kongresu potrdite dobil, če bo zanj glasovala več kot polovica prisotnih članov SMC na kongresu. Cerarjeva vlada glede na javnomnenjske ankete sicer uživa najnižjo podporo doslej.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:55 2. Marec 2018.

    Se eno leto te zmedene stranke bi nas pokopalo. Sem bolj na levi pa ne vidim alternative. niti v SD, …

  • 07:43 2. Marec 2018.

    Ni pomembno gdo je iz te lažnjive stranke,pri volitvah so opleli.Kakšne obljube,blablabla.....na bruhanje mi grejo.

  • 13:51 1. Marec 2018.

    odstopil JJ,nemogoče, saj, on je drugi Tito

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.