Slovenija
1548 ogledov

Cerarjev protikandidat odstopil

Miro Cerar EPA
Protikandidat se je ustrašil izpostavljenosti javnosti.

Kandidat za predsednika stranke SMC, ki naj bi se na volilnem kongresu pomeril s sedanjim predsednikom Mirom Cerarjem, je včeraj umaknil svojo kandidaturo, so potrdili v stranki. "Sam je pojasnil, da se je za kandidaturo odločil v nekem zanosu, ko pa je to odločitev prespal, je ugotovil, kaj bi vse skupaj, predvsem javna izpostavljenost pomenila zanj in se odločil za umik," je povedala Anuša Gaši, tiskovna predstavnica stranke SMC. Nekdanji protikandidat tudi ne želi, da bi njegovo ime sporočili javnosti, je še dodala Gašijeva.

"Ozadja ne poznamo"

Kot smo poročali, je v torek opolnoči potekel rok za vložitev kandidatur za predsednika stranke. Prispeli sta dve kandidaturi, poleg Cerarja še kandidatura člana SMC, ki je deloval na lokalni ravni in je bil javnosti neznan. "Ne poznamo ozadja njegove kandidature, ali želi opozoriti nase in s to kandidaturo pritegniti pozornost," je včeraj dejala Gašijeva.

Cerar prepričan o zadostni podpori

Tudi premier Cerar je še na včerajšnji novinarski konferenci dejal, da ga konkurenca veseli, hkrati pa izrazil prepričanje, da bo na kongresu, ki bo 10. marca, dobil večinsko podporo. "Prepričan sem, da bom s svojim programom in s tem, kar sem doslej pokazal, prepričal kongres SMC, da lahko še naprej vodim stranko in da jo lahko uspešno popeljem na volitve," je po poročanju STA včeraj izjavil Cerar, ki bi stranko na volitve lahko sicer popoljal kot v.d. predsednika, vendar kljub temu želi preveriti podporo med članstvom.

Cerar bo na kongresu potrdite dobil, če bo zanj glasovala več kot polovica prisotnih članov SMC na kongresu. Cerarjeva vlada glede na javnomnenjske ankete sicer uživa najnižjo podporo doslej.


 

Komentarjev 7
  • jakec1575 09:55 02.marec 2018.

    Se eno leto te zmedene stranke bi nas pokopalo. Sem bolj na levi pa ne vidim alternative. niti v SD, ki zadrzuje reforme v zdravstvu skupaj z desusom, ki imajo svoje clane globoko zakoreninjene. prav tako ne v mesecu, ki ...prikaži več se oglasa cisto premalo, predvsem pa ne dajejo podpore stroki v javnosti ali je novacijo v stranko. na desnici bi jansa moral odditi, da bi dobili zdravo desnico. zdrava desnica bi spodbudila nastanek zdrave levice. in mogoce bi enkrat celo videli pravo demokracijo in ciscenje

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 07:43 02.marec 2018.

    Ni pomembno gdo je iz te lažnjive stranke,pri volitvah so opleli.Kakšne obljube,blablabla.....na bruhanje mi grejo.

  • dragec 13:51 01.marec 2018.

    odstopil JJ,nemogoče, saj, on je drugi Tito