Cerkev in šola z roko v roki

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Verouk. Letos so vabila dobili kar v šoli. Je ravnatelj presegel pooblastila?
Oglej si celoten članek

Zreče. “Ni normalno, da učitelji v šoli delijo vabila za verouk in pismo z nagovorom nadškofa Marjana Turnška. To ne sodi med šolske klopi,” nas je razburjen obvestil eden od staršev učenca Osnovne šole Zreče. Ravnatelj Ivan Olup je dejal, da “to ni nič takega”.

“Usluga cerkvi”

Ob začetku šolskega leta je bralčev otrok domov prinesel povabilo in prazno prijavnico za obiskovanje verouka po šoli.

“Naredili smo uslugo cerkvi, saj z njo dobro sodelujemo. Do zdaj ni bilo nobenih pritožb. Prijavnice so bile na voljo tistim, ki so jih želeli vzeti. Dvomim, da jih je katera učiteljica razdelila med otroke,” je Olup pojasnil za Žurnal. Dodal je, da večina njihovih otrok obiskuje verouk, zato v sodelovanju ne vidi nič spornega. “Eno leto smo imeli verouk celo v šolskih prostorih in v vrtcu, pa se takrat ni nihče pritožil. Zaradi dobrega sodelovanja smo jim brezplačno odstopili prostore,” je opisal.

Pred leti je bil proti

Župnik Simon Potnik iz Zreč je pojasnil, da so se letos za sodelovanje s šolo odločili na pobudo staršev. “Šli smo jim na roko, da so otroci dobili prijavnice v šoli,” je dejal in dodal, da se pred leti, ko je verouk potekal v šoli, s tem ni strinjal. “Bil sem proti, vendar sem na željo staršev popustil,” je povedal in dodal, da zato, ker verouk v župniji izvaja lažje in bolje.

Presegel pooblastila

Aleš Gulič, direktor Urada Vlade RS za verske skupnosti, pa je dejal, da je ravnatelj s tem, ko je dovolil oglaševanje verouka v šolskih prostorih, presegel pooblastila. “Pravila so zato, da se upoštevajo, in v šolskih prostorih je kakršnokoli oglaševanje prepovedano,” je še povedal za Žurnal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:43 2. Oktober 2011.

    če je presegel pooblastila??' Kaj je z vami novinarji??? Presegel je vse...tudi mejo okusa ..

  • 11:48 2. Oktober 2011.

    V Ljubljani je bil pred nekaj tedni primer, ko je policija ugotovila, da je ravnateljica iz blagajne enega vrtca ukradla …

  • 19:03 1. Oktober 2011.

    jah,..saj ni kaj komplicirati. Ravnatelj je vedel, da tega ne sme oziroma, vsaj moral bi vedeti. Tako je jasno, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.