Cesta namesto zapornic

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Obisk Vlačiča. Ministrstvo se zavzema za povezovalno cesto.
Oglej si celoten članek

"Pogledali bomo, katera rešitev bo najhitrejša, in jih predstavili krajanom. Gre za občinsko cesto in zapornico mora financirati občina. Država pa lahko zgradi povezovalno cesto," je po včerajšnjem obisku železniškega prehoda v Ranci povedal Patrick Vlačič, minister za promet. Odzval se je na peticijo, ki mu jo je po mirnem protestu ob železniških tirih, zavarovanih le z andrejevim križem, poslalo 183 podpisnikov. "Zahtevamo zapornice, saj so ogrožena naša življenja," so zapisali.

"Cesta lahko v pol leta"
Kot kaže, zapornic ne bo, saj bi njihova gradnja trajala enako dolgo in stala približno toliko kot izgradnja ceste, saj je treba rekonstruirati dovozno cesto in razširiti most. Tako meni Andrej Godec, direktor direkcije za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, in dodaja: "V šestih mesecih je lahko cesta zgrajena, če imamo soglasja za nakup zemljišč." Znesek tako za zapornice kot za cesto je okrog pol milijona evrov. "Bili bi prva občina, ki bi financirala izgradnjo zapornice. Zavzemamo se za najkakovostnejšo in najhitrejšo rešitev, kar je verjetno cesta," je dejal Venčeslav Senekovič, župan Občine Pesnica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.