Slovenija
4 ogledov

Cesta namesto zapornic

1/8
Žurnal24 main
Obisk Vlačiča. Ministrstvo se zavzema za povezovalno cesto.

"Pogledali bomo, katera rešitev bo najhitrejša, in jih predstavili krajanom. Gre za občinsko cesto in zapornico mora financirati občina. Država pa lahko zgradi povezovalno cesto," je po včerajšnjem obisku železniškega prehoda v Ranci povedal Patrick Vlačič, minister za promet. Odzval se je na peticijo, ki mu jo je po mirnem protestu ob železniških tirih, zavarovanih le z andrejevim križem, poslalo 183 podpisnikov. "Zahtevamo zapornice, saj so ogrožena naša življenja," so zapisali.

"Cesta lahko v pol leta"
Kot kaže, zapornic ne bo, saj bi njihova gradnja trajala enako dolgo in stala približno toliko kot izgradnja ceste, saj je treba rekonstruirati dovozno cesto in razširiti most. Tako meni Andrej Godec, direktor direkcije za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, in dodaja: "V šestih mesecih je lahko cesta zgrajena, če imamo soglasja za nakup zemljišč." Znesek tako za zapornice kot za cesto je okrog pol milijona evrov. "Bili bi prva občina, ki bi financirala izgradnjo zapornice. Zavzemamo se za najkakovostnejšo in najhitrejšo rešitev, kar je verjetno cesta," je dejal Venčeslav Senekovič, župan Občine Pesnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.