Cesta, ne sprehajališče

Foto: Žurnal24 Rekreativci vsako popoldne in konec tedna zasedejo oskrbovalno pot proti platoju
Varnost. Dars poziva rekreativce, ki uporabljajo dostopno pot do platoja Karavanke, naj upoštevajo predpise.
Oglej si celoten članek

"Opažamo, da prebivalci Hrušice in Jesenic uporabljajo dostopno pot do avtocestne baze Hrušica. Zaradi malo prometa je ta cesta predvsem ob koncih tedna zasedena z rekreativnimi sprehajalci, rolkarji, kolesarji in mladimi družinami z otroškimi vozički. Pot pa vsak dan uporablja tudi 25 zaposlenih v službah na mejnem platoju. To je javna cesta, vendar je namenjena vozilom za vzdrževanje avtoceste," pojasnjujejo na Darsu in dodajajo, da ne morejo prevzemati odgovornosti za varnost rekreativcev.

"Rekreativci uporabljajo to cesto kot rekreacijsko površino in se tako tudi obnašajo. Zavedati bi se morali namena te ceste in upoštevati predpise," razlaga Marjan Koler z Darsa. Presenečeni pa so tudi vozniki, ki opažajo, da rekreativci hodijo kar po sredi ceste. Dars se za ureditev razmer na tem območju dogovarja z Občino Jesenice, o fizični zapori ceste pa za zdaj ne razmišljajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.